Retourneren

Retourneren & Annuleren

Zelf regelen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de retourvoorwaarden. Het komt er op neer dat je rustig over je aankopen mag nadenken. Het kan altijd zo zijn dat je artikel geen goede match is, dan mag je het gratis naar ons terugsturen binnen de retourtermijn. In je account* vind je een overzicht van welke bestelde artikelen je nog kunt retourneren.

Retourvoorwaarden

 1. Zowel bij artikelen van verkopers via iBuyy.nl en bij artikelen van iBuyy.nl is er altij d een retourtermijn van minstens 31 dagen. Koop je artikelen bij een particuliere verkoper, dan geldt er een retourtermijn van 14 dagen. Houd er wel rekening mee dat je retourtermijn ingaat op het moment (dag) dat je de bestelling ontvangt.

Heb je meerdere artikelen besteld? Komt de 1 later dan de ander? Dat heb je geluk. Volgens de wet is het vastgesteld dat de termijn pas ingaat als je alles hebt ontvangen. Deze wet geldt per verkopende partij. Een kleine voorbeeld: Als je 2 artikelen van iBuyy.nl bestelt met 1 artikel bij een andere verkoper via iBuyy.nl, start de zichttermijn van de iBuyy.nl artikelen mogelijk op een andere dag. Het is belangrijk dat jij de maximale zichttermijn krijgt.

 1. Het artikel zit in de originele verpakking (zover mogelijk)
 2. Schoenen en kleding zijn niet gedragen of beschadigd/ er zitten geen gebruikerssporen en het labeltje zit er nog aan (voor zover mogelijk).
 3. Artikelen die niet geretourneerd kunnen worden:

Cadeaubonnen en –kaarten

  • Abonnementen/producten of software
  • Producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Audio-video opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling is verbroken
  • Digitale artikelen; ebooks en games
  • Videogames kunnen alleen geretourneerd worden als de originele verzegeling niet verbroken is.
  • Echte bloemen, planten en kerstbomen
  • Parfums waarvan de originele verzegeling verbroken is.

Retourneren bij iBuyy.nl is zo gemakkelijk en in de meeste gevallen is het gratis. Natuurlijk willen dat alles goed verloopt zo ook met de betaling. Graag krijgen wij wel een seintje zodat we je snel terug kunnen betalen. Daarom kan je in je account*: Log in, ga naar je bestelling en meld je artikel retour. Je ziet vanzelf hoe je het pakket gratis terugstuurt.

Tips van iBuyy.nl:

 • Bewaar altijd je verzendbewijs of de e-mail. Hiermee kunnen we je zending traceren met de Track & Trace code als er iets misgaat.
 • Als je meerdere artikelen wilt retourneren, vink je in je account* alle producten/items die je wilt retourneren aan. Zijn alle artikelen van dezelfde verkoper? Dan kan alles in een keer in 1 doos, lekker efficiënt. Meerdere retouradressen? Meld dan elk artikel apart aan en verstuur ze los van elkaar in een aparte doos, met elke doos een eigen verzendlabel.
 • Past het niet in 1 doos? Geen probleem, ga opzoek naar een groter doos.
 • Retour melden van artikelen kan niet als het gaat om meer dan 10 artikelen in 1x
 • Retourneren van producten en artikelen kan ook via het modelformulier voor herroeping*.

Kort en krachtig: nee, in de meeste gevallen niet. Pakketjes en brievenpost verstuur je gratis. Let wel op, niet alle pakketjes of brievenpost. Sommige verkopers van iBuyy.nl kunnen hun eigen retourvoorwaarden stellen en retourkosten kunnen voor eigen rekening zijn, bij de informatie over de verkoper zie je of dit het geval is.

Zoek, en jij vult vinden!! Nee hoor, grapje. Vanzelf krijgt je het juiste retouradres voor jouw bestelde artikelen tijdens je retourmelding. We hebben namelijk meerdere adressen en op de manier krijg je altijd automatisch het juiste adres. Je hoeft zelf zo nooit te zoeken wat het juiste retour adres moet zijn.

Dan is je printer naar de malle! Nee hoor, dat was ook een grapje.  In de meeste gevallen lukt dat wel, maar als het echt niet lukt om je retouretiket uit te printen. Dan pak je je beste pen en schrijf je het retouradres met retournummer op je retourpakket. Dat hoeft natuurlijk niet in je allermooiste handschrift, als het maar goed leesbaar is voor iedereen.

Tips van iBuyy.nl:

 • Retourneer je via bpost, Albert Heijn, Bruna, Primera of Cigo? Dan krijg je bij de retourmelding een barcode en hoeft deze alleen gescand te worden bij de medewerker. Let op: bij DPD moet je wel een retouretiket zelf uitprinten.

Je hebt altijd meerdere mogelijkheden, het is gratis bij, mist je een retourticket van iBuyy.nl hebt.

 • PostNL afhaalpunt
 • PostNL pakketbezorger
 • PostNL afhaalpunten: in de meeste gevallen. Albert Heijn, Bruna, Primera, Vivant of Cigo.

Natuurlijk, kan zomaar zijn dat je je bedenkt. Heb je een ophaalafspraak gemaakt? Laat dan even iets weten aan onze klantenservice. Dan zorgen wij ervoor dat de koerier niet langskomt. In alle andere gevallen hoef je niks te doen. Behalve je bestelling betalen als je dat nog niet had gedaan aan iBuyy.nl.

Da’s heel simpel: we laten het je vanzelf weten. iBuyy.nl zal meteen mailen zodra je retourzending verwerkt is. In uiterste gevallen gebeurd dat binnen 5-7 werkdagen nadat je het teruggestuurd hebt.

Meestal binnen 5-7 werkdagen. We laten het je vanzelf weten. Zodra retour is verwerkt stellen we je op de hoogte via een mailtje. Daarna nog natuurlijk wachten op je geld , maar dan komt wel goe..

Uhhh.. in de vorige antwoord zie je: ‘Komt wel goe..’, dus het komt wel goed!

Nee hoor, that was a joke..

We betalen je meteen terug nadat we je retourzending afgehandeld hebben. In de meeste maar uiterste gevallen zijn de retourzendingen binnen 5-7 verwerkt nadat ze teruggestuurd zijn. Hoe snel het geld daarna op je rekening staat, hangt af van je betaalmethode:”

 • iDEAL of achteraf betalen: binnen 5 werkdagen
 • Creditcard: binnen 7 werkdagen
 • Cadeaubon: direct opgewaardeerd. Tip van iBuyy: check de waarde in je account*.

Heb je betaald met een cadeaubon en een andere betaalmethode? We waarderen eerst de cadeaubon op en storten het restbedrag op de rekening waarmee je betaald hebt.